Puola ja Berliini, Tampereen kivikerhon kiertomatka 6.-12.5.2018

hinta 1285 

Kiertomatka Puolan Sleesiasta Berliiniin kivien, kaivosten ja mielenkiintoisen historian jäljillä – hyvää ruokaa unohtamatta. Jos edellä mainitut kiinnostavat, tule mukaan!

 • Arvostelut 0 arvostelu
  0/5
 • Lomatyyppi Matkan luonne
   Historia, Kiertomatka, Opastettu matka, Ruoka, Taide
  • Aktiviteettien määrä Kohtalaisesti +
   4/8
  • Ryhmän koko Keskikokoinen ryhmä
   vähintään 20 henkeä
  .

  Kiertomatka Puolan Sleesiasta Berliiniin kivien, kaivosten ja mielenkiintoisen historian jäljillä – hyvää ruokaa unohtamatta. Jos edellä mainitut kiinnostavat, tule mukaan!

  Ilmoittautumiset viimeistään 9.3.2018.

   

  Kysy lisätietoja matkasta joko sähköpostilla osoitteesta info@xeniatours.fi tai soittamalla 040-825 9525 (Satu Myllys) tai 040-580 1726 (Eija Myllys).

  Tilaa matka joko suoraan nettikaupastamme, soittamalla meille tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla.

  Ilahdumme yhteydenotostasi!

   

   

  Mitä matkapaketti sisältää
  Mitä matkan hintaan sisältyy.
  • Finnairin suorat lennot Helsinki-Krakova ja Berliini-Helsinki veroineen
  • majoitukset 6 yötä, ohjelman mukaisesti, jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisilla
  • bussikuljetukset ilmastoidussa linja-autossa ohjelman mukaisesti
  • ruokailut 2 paikallisessa ravintolassa, 2 Campanile-hotellissa Wrocławissa ja 1 Gat Point Charlie -hotelissa Berliinissä. Ruokailut sisältävät 2 lasia viiniä tai olutta.
  • retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
  • Jasna Gorassa, Książin linnassa ja Kowaryn uraanikaivos englanninkielinen opastus, jonka matkanjohtaja kääntää suomeksi; Riesen natsitehtaassa on englanninkielinen kuulokeopastus
  • paikallinen englanninkielinen matkanjohtaja mukana matkalla päivinä 2-5
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  Mitä matkan hintaan ei sisälly.

  Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 205 €. Yksin matkustavan on varauduttava maksamaan 1-hh lisämaksu.

  1. 1. matkapäivä 6.5. sunnuntai Saapuminen Krakovaan

   Lento Helsinki-Krakova kello 20.25 – 21.25. Kuljetus Jordan Legend -hotellille *** Krakovan keskustaan (n. 300 m Wawelin kuninkaanlinnasta ja 700 m torilta.

  2. 2. matkapäivä 7.5. maanantai Jasna Gora, krysopraasikaivos ja Wroclaw

   Hotellin aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Sleesiaa, joka on Euroopan teollistuneinta aluetta ja tunnettu hiilikaivoksistaan. Pysähdymme matkalla Jasna Goran luostarissa, joka on yksi katolisen maailman tunnetuimpia pyhiinvaelluskohteita. Luostari perustettiin 1300-luvulla ja siellä oleva maalaus, Musta madonna, on katolisessa kulttuurissa monien tarinoiden ja pelastuskertomusten lähde.

   Varsinainen kohteemme on kuitenkin Szklary-Huta, jossa on käytöstä poistettu krysopraasikaivos. Teemme ensin kierroksen kaivoksen sisällä ja siirrymme sitten ulos jätekivikasoille. Meillä on lupa kaivella ja viedä vapaasti mukanamme kiviä. Sieltä on mahdollista löytää opaaleja, kalsedonia, krysopraasia, magnesiittia, garnieriittia, aragoniittia, keroliittia, pimeliittia, talkkia ja krysotiilia. Yöpyminen Wroclawissa Campanile Stare Miasto hotellissa *** (seuraavat 3 yötä). Hotelli on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin torilta.

    

    

  3. 3. matkapäivä 8.5. tiistai Riesen tehdas, Ksiazin linna ja Miedzianka

   Lähdemme hotellin aamiaisen jälkeen tutustumaan Rieseen, jossa on jäänteet valtavasta natsiajan tehtaasta. Maanlainen tie johtaa suuriin halleihin, jotka on porattu vuoren sisään. Siellä missä on vettä, kuljemme veneellä. Sitten vierailemme Książin linnassa, joka on Puolan suurimpia ja vaikuttavimpia palatseja. Päivän kivikohde on Miedziankan aavekaupunki, joka hylättiin vuonna 1967 kaivoksen aiheuttaman saasteen takia. Jätekasoista voimme löytää malakiittia, krysokollaa, philipsburgiittia, kuparia, oliveniittia, erythriittiä, kalkopyriittiä ja monia muita kivilajeja.

  4. 4. matkapäivä 9.5. keskiviikko Swidnican protestanttikirkko ja Kowaryn uraanikaivos

   Hotellin aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Szklarska Porębaa ja Stanisław-nimistä kaivosta. Matkalla pysähdymme Świdnicassa, jossa UNESCOn maailmanperintölistalla oleva protestanttinen, puinen kirkko 1700-luvulta. Rakennus on ulkopuolelta vaatimaton, mutta sisäosat on koristeltu mahtavalla barokkityylillä. Jatkamme matkaa Kowaryn uraanikaivokselle. Kuulemme paikan historiasta ja teemme 1200 m kierroksen kaivoksessa. Täältä kaivettua uraania käytettiin ensimmäisessä Neuvostoliiton atomipommissa. Pääkohteemme on Stanisławin avolouhos, joka on luultavasti Euroopan korkeimmalla sijaitseva kaivos. Täältä on kaivettu kvartsikiteitä ja muita mineraaleja 600-luvulta lähtien. Voimme löytää myös fluoriittia, stilbiittiä, kalsiittia, pegmatiittia, jossa on turmaliineja jne. Tämän lisäksi näköalat ovat mahtavat.

  5. 5. matkapäivä 10.5. torstai Akaattimetsä, Bad Muskau ja Berliini

   Aamiaisen jälkeen pakkaamme laukut linja-autoon ja lähdemme Nowy Kościółiin. Siellä voi löytää metsässä olevista hiekkakuopista Puolan kauneimpia akaatteja. Ajamme seuraavaksi kohti Puolan ja Saksan rajaa. Pidämme tauon rajan molemmilla puolilla sijaitsevassa UNESCOn maailmaperintökohteessa, Bad Muskaun puistossa. Jatkamme matkaa Berliiniin, jossa teemme opastetun kaupunkikierroksen. Majoitumme Gat Point Charlie -hotelliin ***, joka sijaitsee Berliinin keskustassa Mitten alueella vain 50 metrin päässä Checkpoint Charliesta ja Friedrichstrasse-ostoskadulta. Hotelli on tehty entisen Itä-Saksan salaisen poliisin päämajaan. Majoitumme hotellissa seuraavat kaksi yötä.

  6. 6. matkapäivä 11.5. perjantai Vapaapäivä Berliinissä

   Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on varattu Berliinin nähtävyyksiin tutustumiselle ja tuliaisostoksille. Yhteinen illallinen.

  7. 7. matkapäivä 12.5. lauantai Kotimatkalle

   Hotellin aamiaisen jälkeen lähdemme Tegelin lentokentälle. Finnairin suora lento Berliini-Helsinki kello 13.15 – 16.05.

  Useita hotelleja

  Hotel Legend

  Hotel Legend sijaitsee Krakovassa vain 300 metrin päässä Wawelin linnasta. Hotellissa on ravintola ja baari. Hotellin kaikissa tiloissa on käytettävissä ilmainen WiFi.

  Campanile Wroclaw

  Rauhallisella paikalla sijaitseva hotelli on 900 metrin päässä vanhalta torilta. Huoneet ovat ilmastoituja ja kuuluu ilmainen Wi-Fi sekä teen- ja kahvinkeitin. Aamuisin tarjolla on monipuolinen buffetaamiainen. Campanilen ravintola tarjoaa puolalaisen ja kansainvälisen keittiön herkkuja. Hotelliin kuuluu myös baari.

  Gat Point Charlie

  Tämä design-hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Berliinin keskustassa Mitten alueella, vain 50 metrin päässä Checkpoint Charliesta ja Friedrichstrasse-ostoskadulta. Hotelissa tarjoaa ilmainen Wi-Fi:n, modernit huoneet ja erinomaiset liikenneyhteydet.

  Entisen Itä-Saksan salaisen poliisin Stasin päämajassa sijaitseva Gat Point Charlie on teollisuusrakennus, jossa on minimalistiset huoneet. Kaikissa huoneissa satelliitti-tv ja työpöytä, ja kylpyhuoneessa on kylpytuotteita ja hiustenkuivaaja. Aamiainen tarjoillaan hotellin tyylikkäässä aamiaishuoneessa. Tapaksia ja kevyitä aterioita on saatavilla iltaisin, ja baari on loistava paikka nauttia cocktaileista ja tutustua ihmisiin.

  Stadtmitte-metroasema sijaitsee 3 minuutin kävelymatkan päässä. Sieltä asiakkaat pääsevät Potsdamer Platz -aukiolle 2 minuutissa tai Alexanderplatz-aukiolle 6 minuutissa.

  Yhden hengen huone 220 €.

  Paketti Varatut päivämäärät Matkan tila Matkan tila Hinta Ilman kuljetuksia Hinta Sisältäen kuljetukset  
  6.5.2018 - 12.5.2018
  Vapaita paikkoja
  1285 
  1285