Taj Mahal

Pohjois-Intian kiertomatka, lumoava Kultainen kolmio 29.3.-6.4.2018 pääsiäinen

hinta 1595 1495 

Kaupungit Delhi, Agra ja Jaipur muodostavat kartalle kuvion, joka tunnetaan Intian Kultaisena kolmiona. Matka kulkee mogulikuninkaiden ja maharadža -hallitsijoitten jalanjäljissä. Näissä kolmessa kaupungissa Intian värikäs historia nivoutuu yhteen loisteliaan arkkitehtuurin kanssa. Kultainen kolmio -kierros pitää sisällään Intian tunnetuimmat nähtävyydet.

Bussikuljetus reittiä: Savonlinna-Parikkala-Imatra-Lappeenranta-Kouvola

 

 

 • Arvostelut 0 arvostelu
  0/5
 • Lomatyyppi Matkan luonne
   Historia, Kaukomatka, Kulttuuri, Luonto, Opastettu matka, Taide
  • Aktiviteettien määrä Kohtalaisesti +
   4/8
  • Ryhmän koko Keskikokoinen ryhmä
   vähintään 20 lähtijää
  .

  Intia on maa, joka tekee matkaajaan lähtemättömän vaikutuksen historiallisella perinnöllään, värien ja kulttuurien kirjollaan, mausteiden harmonialla sekä vieraanvaraisuudellaan.

   

  Kysy lisätietoja matkasta joko sähköpostilla osoitteesta info@xeniatours.fi tai soittamalla 045-269 8880 (Eliisa Siitonen), 040-825 9525 (Satu Myllys) tai 040-580 1726 (Eija Myllys).

  Tilaa matka joko suoraan nettikaupastamme, soittamalla meille tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla.

  Ilahdumme yhteydenotostasi!

  Mitä matkapaketti sisältää
  Mitä matkan hintaan sisältyy.
  • bussikuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle
  • Finnairin suorat lennot Helsinki-Delhi-Helsinki veroineen
  • kuljetukset ja retket Intiassa ohjelman mukaisesti
  • majoitukset Intiassa ***/**** -hotelleissa jaetuissa kahden hengen huoneissa aamiaisilla
  • viisumin hankinta Suomen kansalaisille
  • suomalaisen ja intialaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  Mitä matkan hintaan ei sisälly.

  Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 250 €. Yksin matkustavan on varauduttava maksamaan tämä lisämaksu..

  Passin on oltava voimassa 6 kk hakemuksen jättöpäivästä alkaen.

  1. 1. matkapäivä 29.3. torstai Lähtö matkalle

   Bussikuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle reittiä Savonlinna-Parikkala-Imatra-Lappeenranta-Kouvola. Finnairin suora lento Helsinki-Delhi (AY021) lähtee kello 20.20 ja saapuu perille seuraavana aamuna kello 6.35. Lentoaika Delhiin on 6 tuntia ja 40 minuuttia. Lennon aikana tarjoillaan lämmin ateria ja aamiainen.

  2. 2. matkapäivä 30.3. perjantai Saapuminen Delhiin, Qutub-Minar ja New Delhi

   Saavuttuamme  linja-auto odottaa meitä kentällä. Koska hotellihuoneemme eivät ole vielä valmiina, käymme ensin tutustumassa Qutub-minareettiin ja sen kauniiseen ympäristöön ja historiallisiin monumentteihin. Qutub-Minar on maailman korkein vapaasti seisova minareetti. Hotelliin majoittautumisen ja lepohetken jälkeen tutustumme yhdessä lähiympäristöön. Teemme retken New Delhin keskustaan ja näemme Intian hallinnollisen keskuksen, parlamenttialueen, India Gate -riemukaaren ja Presidentin linnan.

  3. 3. matkapäivä 31.3. lauantai Agran punainen linnoitus

   Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Agraa. Tutustumme iltapäivällä Agran punaiseen linnoitukseen. Tämän hiekkakivestä rakennetun linnoituksen rakennutti suurmoguli Akbar 1500-luvulla. Moguleitten kulta-aikana täällä asuneitten hallitsijoiden valta ulottui aina Persiaan saakka. Muurien sisälle kätkeytyy lukemattomia palatseja, hallintorakennuksia ja puutarhoja.

  4. 4. matkapäivä 1.4. sunnuntai Ihana Taj Mahal

   Aamulla, aamiaisen jälkeen, suuntaamme kohti ikuisen rakkauden symbolia – Taj Mahalin mausoleumia. Taj Mahalia ei ole turhaan kutsuttu maailman kauneimmaksi rakennukseksi ja sen hohtava marmori, nerokkaat arkkitehtuuriset ratkaisut sekä sykähdyttävä tarina tekevät lähtemättömän vaikutuksen matkaajaan.

   Tutustumme Fathepur Sikriin ja sen palatseihin. Fathepur Sikri rakennettiin mogulidynastian mahtipontiseksi pääkaupungiksi. Se kuitenkin hylättiin pian ja tunnetaan nykyään aavekaupunkina.

  5. 5. matkapäivä 2.4. maanantai Keoladeonin luonnonpuisto

   Matkamme jatkuu aamiaisen jälkeen ja suuntaamme kohti Bharatpurin rentouttavaa keidasta, Keoladeonin luonnonpuistoa. Keoladeon on vihreä ja raikas levähdyspaikka 350 eri lintulajille ja useille eläin- ja matelijalajeille. Tutustumme luonnonpuistoon rauhallisesti polkupyörärikšoilla. Vietämme puistossa päivän ja suuntaamme kohti Jaipurin palatsikaupunkia, jonne saavumme illalla.

  6. 6. matkapäivä 3.4. tiistai Amberin linnake, Peilien palatsi ja Jal Mahalin vesipalatsi

   Aamiaisen jälkeen ajamme Amberin linnakkeen juurelle ja nousemme ylös linnanpihalle jeeppien tai elefanttien kyydissä. Maharadža Man Singh rakennutti linnakkeen ja palatsin vuonna 1592. Palatsissa näemme mm. hyvin säilyneitä alkuperäismaalauksia, taidokkaita kukkais-sargografeja ja upeita Amberin linnakenäköalapaikkoja. Pääsemme myös ihastelemaan satumaisen kaunista Sheesh Mahalia, Peilien palatsia. Tuhannet nerokkaasti asetellut peilit tuovat palatsin huoneisiin luonnonvaloa ja pimeällä yksi kynttilä pystyy valaisemaan kokonaisen huoneen. Pysähdymme ihastelemaan Jal Mahalin vesipalatsia. Palatsin arkkitehtuuri ja symmetrisyys on hämmästyttävä ja näyttääkin, että se kohoaa taivaaseen järven pinnasta. Jal Mahal on toiminut näyttämönä James Bondin Octopussy-elokuvalle. Päivän aikana meille esitellään intialaista puu- ja messinkityötä parhaimmillaan. Syömme myös yhdessä lounasta rajastanilaisittain.

  7. 7. matkapäivä 4.4. keskiviikko Jaipurin nähtävyydet: Tuulten palatsi ja observatorio

   Aamiaisen jälkeen jatkamme Jaipurin nähtävyyksiin tutustumista ja liikumme pääosin kävellen Vanhassa kaupungissa. Tutustumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan Hawa Mahaliin eli Tuulten palatsiin. Tämä vaaleanpunainen palatsi on yksi Jaipurin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on toiminut aikoinaan tuhansien kuninkaallisten vaimojen kotina.

   Vierailemme Jantar Mantar -observatoriossa, jonka kuningas Jai Singh II rakennutti 1700-luvun alussa. Alueella tutustumme hämmästyttäviin tähtitieteellisiin instrumentteihin, joilla planeettojen liikkeitä ja aikaa voidaan mitata uskomattoman tarkasti.

   Näemme kuninkaallisia puistoja ja vierailemme Jaipurin kaupungin palatsi alueella.
   Päivän ohjelmaan kuuluu tutustuminen intialaisiin jalokivilajeihin. Pääsemme seuraamaan jalokivien hiontaa paikallisessa tehtaassa. Täällä meillä on loistava mahdollisuus tehdä edullisia hopea- ja jalokiviostoksia.

  8. 8. matkapäivä 5.4. torstai New Delhi

   Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti New Delhiä. Hotelliin kirjautumisen jälkeen suuntaamme kohti Lodhi Gardenia. Lodhi Garden on Delhin vihreä keidas, jossa voi hetkeksi unohtaa olevansa keskellä miljoonakaupungin vilskettä. Lodhi Gardenin vanhimmat mausoleumit ovat 1400-luvulta ja ne tuovat puistoon omaleimaisen vivahteen ja tunnelman. Syömme yhdessä illallista Lodhi Garden – ravintolassa.

  9. 9. matkapäivä 6.4. perjantai Kotimatka alkaa

   Aamiaisen jälkeen lähdemme lentokentälle, sillä on aika palata kotiin. Finnairin suoralento (AY022) lähtee kello 10.40. Perillä Helsingissä olemme kello 14.45. Lentoaika on noin 7 tuntia. Lennolla tarjotaan lämmin ateria ja välipala. Bussikuljetus kotiin.

  Kiertomatkamme aikana majoitutaan kolmen ja neljän tähden hotelleissa, kahden hengen huoneissa, joiden hintaan kuuluu aamiainen.

   

  Intian rahayksikkö on rupia (lyhennetään kansainvälisesti INR, merkkinä ₹). Nimi tulee sanskritin sanasta rupaka, joka tarkoittaa kaunista. Yksi rupia on noin 0,014 euroa ja 1 € = 70 INR. Muistisääntönä: 500 rupiaa on 7 euroa.

  Käteinen ja shekit ovat yhä yleisimpiä maksuvälineitä Intiassa. Luottokorteilla voi maksaa isommissa liikkeissä.

  Suurin turvallisuusriski on vilkas liikenne, johon olemme tottumattomia. Intian maantieliikenne on vasemmanpuoleista. Kun lähdet ylittämään tietä, ensimmäiseksi ja viimeiseksi kannattaa vilkaista oikealle. Muita suuntiakaan ei kannata unohtaa, sillä liikennesääntöjä ei juuri noudateta, ja etuajo-oikeus määräytyy ajoneuvon koon mukaan. Liikenteen seassa kulkee myös eläimiä.

  Järkikin sen sanoo, että on varomatonta pitää lompakkoa takataskussa pullottamassa tai esitellä näyttävästi siihen ahdettua rahanippua ja luottokortteja. Opaskirjat suosittelevat, että kaupunkien vilskeessä rahoja ja passia voi kantaa vaatteiden alla rahavyössä. Kevyempi vaihtoehto on kaulapussi, jota pidetään paidan alla.

  Hotellihuoneissa on kassakaapit, jossa passia, rahoja ja muita tärkeitä tavaroita kannattaa pitää tallessa.

  Arvio
  0/5

  Jätä kommenttisi

  Paketti Varatut päivämäärät Matkan tila Matkan tila Hinta Ilman kuljetuksia Hinta Sisältäen kuljetukset  
  29.3.2018 - 6.4.2018
  Vapaita paikkoja
  1495 
  1495