Oron kesämatka 10.-15.6.2018

hinta 580 

Oron kesämatkalla tutuksi tulevat Baltian maat: luonto, historia ja jääkäreiden koulutus. Vierailemme kiehtovimmissa kohteissa Riiasta Kuurin kynnäkselle ja Klaipedan satamakaupungista Ristikukkulalle. Yövymme sekä Riian ainutlaatuisessa vanhakaupungissa, Klaipedassa, joka oli ennen Itä-Preussin pääkaupunki, että Pärnun kylpylässä. Yksi matkan kohokohdista on vaikuttava Ristikukkula. Se on liettualaisten pyhä paikka, jossa erilaisia ristejä, alttareita, pyhimysten patsaita sekä rukousnauhoja on kymmeniä tuhansia.

 • Arvostelut 0 arvostelu
  0/5
 • Lomatyyppi Matkan luonne
   Kiertomatka, Luonto, Opastettu matka, Uskonnollinen matka
  • Aktiviteettien määrä Kohtalaisesti
   3/8
  • Ryhmän koko Keskikokoinen ryhmä
   vähintään 25 henkeä
  .

  Luontoa, historiaa ja jääkäreitä. Tällä matkalla tutuksi tulevat Baltian maat sekä niiden kiehtovimmat kohteet Riiasta Kuurin kynnäkselle ja Klaipedan satamakaupungista Ristikukkulalle. Tervetuloa mukaan kesämatkalle!

  Kysy lisätietoja matkasta joko sähköpostilla osoitteesta info@xeniatours.fi tai soittamalla 040-580 1726 (Eija Myllys).

  Tilaa matka joko suoraan nettikaupastamme, soittamalla meille tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla.

  Ilahdumme yhteydenotostasi!

   

   

  Mitä matkapaketti sisältää
  Mitä matkan hintaan sisältyy.
  • bussikuljetus
  • kuljettajan kulut
  • laivapaikat A4-hytissä
  • ohjelman mukaiset ruokailut, opastukset ja yöpymiset 2 hengen huoneissa
  • oppaana matkalla on Esko Viikari, matkanjohtajana Esa Repo ja kuljettajana Olli Lähteenmäki 

   

  Mitä matkan hintaan ei sisälly.
  • laivapaikat A2-hytissä lisämaksusta 30 €/henkilö.

  Matkalla tarvitaan passi tai virallinen henkilötodistus.

   

  1. 1. matkapäivä 10.6. tiistai Laivamatka Tallinnaan

   Matkaan lähdetään siten, että ehditään illalla Helsingistä lähtevään Viking XPRS -laivaan. Bussikuljetus kello 13.00 Orolta seuraavaa reittiä:
   13.10 Särkisalmi ABC
   13.20 Parikkala asema
   13.30 Parikkala kirkko
   13.50 Simpele Teboil
   14.20 Imatra keskusliikenneasema
   14.45 Lappeenranta keskusliikenneasema
   16.30-17.00 Pukaro Kahvipaussi
   18.30 Helsinki Katajanokka

   Mahdollisuus on nousta bussiin myös matkan varrelta, kunhan ilmoittaa siitä varausta tehdessä.

   Satamassa lippujen jako ja laivaan nousu kello 19.30. Viking XPRS lähtee Helsingistä kello 20.30. Majoitumme laivassa A4-hytteihin. Hytin voi varata kahdelle lisämaksusta, joka on 30 €/henki.

    

  2. 2. matkapäivä 11.6. keskiviikko Riika ja opastettu kaupunkikierros

   Seuraavana aamuna aamiainen laivan buffetpöydästä kello 6.15. Poistuminen laivasta kello 7.00. Bussi odottaa terminaalin edessä ja matkaa jatketaan, kun kaikki ovat kyydissä.

   Matkalla pysähdymme Uuden puhketalossa omatoimiselle kahville (ajomatka 130 km). Juuri ennen Riikaa pysähdymme ruokailemaan Baltvilla-ravintolassa.

   Riikaan saavumme noin kello 15 (ajomatka 170 km).  Majoitumme Semerah Metropoliin (****), joka on hyvä ja kodikas hotelli vanhassa kaupungissa. Paikallinen opas odottaa meitä hotellissa, ja teemme yhdessä kierroksen Riiassa. Ilta jää vielä omaa aikaa kulkea vanhan kaupungin kapeita katuja.

    

  3. 3. matkapäivä 12.6. torstai Jääkäreiden historiaa ja Liepaja

   Aamiainen hotellissa kello 8.00. Pakkaamme matkalaukut autoon ja jatkamme matkaa. Ajamme läpi Jurmalan. Sieltä 25 km länteen, Klapkalnciemesin kylässä, sijaitsee Jääkärien muistomerkki, jolla on mielenkiintoinen historia. Täällä jääkärit vannoivat valansa Pyhän kolminaisuuden kirkossa, jossa on tapahtumasta muistolaatta.  He lähtivät Liepajasta laivalla Suomeen helmikuussa 1918. Välimatka Riika-Liepaja on 215 km. Tutustumme Liepajaan ja jatkamme sitten edelleen Klaipedaan (100 km), joka oli aikoinaan jopa Itä-Preussin pääkaupunki.

   Majoitumme hotelli Memeliin (***), joka sijaitsee mukavasti kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Syömme päivän lämpimän aterian hotellin vieressä olevassa ravintola Friedricho Pasazasissa.

  4. 4. matkapäivä 13.6. perjantai Kuurin kynnäs

   Aamiainen hotellissa kello 8.00. Tavarat jäävät hotelliin, koska yövymme siellä vielä seuraavan yön. Klaipedasta on lauttayhteys salmen (6 km) yli Kuurin Kynnäkselle, Neringan kansallispuistoon ja maailmanperintökohteeseen. Yli 90 km pitkä niemi on puoliksi Liettuaa ja Venäjän Kaliningradin aluetta (Itä-Preussin Köningsberg). Kapea niemi on kasvillisuudeltaan ja luonnoltaan ainutlaatuinen. Jos kevät on lämmin, saattavat valkoakaasiat ja väriherneet olla jo tuolloin kukassa. Ruokailu joko Nidassa tai Neringassa.

  5. 5. matkapäivä 14.6. lauantai Ristikukkula ja ilta kylpylän hoidoissa

   Hotellin aamiainen kello 8.00, minkä jälkeen lähdemme ajamaan kohti Ristikukkulaa, ajomatka 180 km. Tarina mukaan paikalla tapahtui ihme ja siksi asukkaat pystyttivät paikalle ristin. Yhä useammat ihmiset alkoivat käydä paikalla, ja joka kerta pystytettiin risti. Lopulta Ristikukkula sai pyhän paikan aseman, ja 1900-luvun alusta lähtien se on ollut pyhiinvaelluskohde tuhansille uskoville. Neuvostoaikoina puskutraktorit hävittivät ristit kolmeen kertaan, mutta Ristikukkula perustettiin aina uudelleen. Tänä päivänä kukkulalla on noin 5 miljoonaa ristiä sekä pieni, kaunis kirkko, jonka alttaritauluna toimii näkymä kukkulalle.

   Ruokailu Jelgavassa. Salapilsissä on natsiaikainen keskitysleirin paikka. Rakennusten pohjat on merkitty, ja paikalla on neuvostoaikaiset massiiviset patsaat. Keskitysleiri on reitin varrella. Riippuu aikataulusta pistäydytäänkö siellä.

   Majoittumme Pärnussa Strand Spa & Confrence -hotelliin. Asiakkailla on vapaa pääsy kylpylään, joten otetaan uimapuvut mukaan.

    

  6. 6. matkapäivä 15.6. sunnuntai Ostosaikaa Tallinnassa ja kotimatka

   Aamiainen hotellissa kello 8.00. Aamuun jää aikaa kävellä ja katsella Pärnua tai pistäytyä uimassa. Ajomatkaa Tallinnaan on 130 km, ja lähdemme ajamaan sinne kello 10. Tallinnassa olemme noin kello 12. Aikaa tuliaisostoksille jää vielä mukavasti.

   Kokoonnumme terminaaliin kello 15.30. Lunastamme liput ja heti porttien auettua kello 16.00 menemme laivaan. Perjantain ruokailun jokainen voi hoitaa haluamallaan tavalla maissa tai laivalla.

   Saavumme Helsinkiin kello 19.30 ja aamuyön puolella olemme taas Oron maisemissa.

  Matkan hotellit

  Semarah Hotel Metropole (****) sijaitsee historiallisessa 1800-luvun rakennuksessa Riian vanhassakaupungissa. Saatavilla on tyylikkäitä ja klassisia huoneita, joissa on ilmainen WiFi. Mustapäiden talo sijaitsee 500 metrin päässä, ja Vapaudenaukiolle on matkaa 550 metriä.

  Memel Hotel (***) sijaitsee 200 metrin päässä Klaipėdan vanhastakaupungista. Tarjolla on huoneita, joihin kuuluu ilmainen nopea Wi-Fi ja taulu-tv kaapelikanavilla. Hotelli sijaitsee historiallisessa, hiljattain remontoidussa 1800-luvun rakennuksessa.

  Strand Spa Hotel (****) sijaitsee Pärnussa, vain 10 minuutin kävelymatkan päässä rannasta ja keskustasta. Tyylikkäissä huoneissa on minibaari, ja asiakkailla on vapaa pääsy spahan, jossa on sisäuima-altaita. Hotellin spa-alueella on sauna, poreallas ja lämpimiä laavakivipetejä. Hieronta- ja wellness-hoitoja voidaan järjestää pyynnöstä.

  Paketti Varatut päivämäärät Matkan tila Matkan tila Hinta Ilman kuljetuksia Hinta Sisältäen kuljetukset  
  10.6.2018 - 15.6.2018
  Vapaita paikkoja
  580 
  580