Fukuoka

Etelä-Japanin kiertomatka 12.-20.5.2018

hinta 2925 
Herkullisten nuudeleiden, kauniiden pyhäkköjen ja puistojen Fukuoka, Beppun kuuluisat kylpylät ja Nagasakin atomipommimuseo. Saken, sushin ja sumopainin kotimaa Japani on hurmaava sekoitus pitkää historiaa, upeaa kulttuuria ja nopeaa kehitystä.

 

Bussikuljetus reittiä: Kerimäki-Savonlinna-Juva-Mikkeli-Ristiina-Kouvola.

 

 

 • Arvostelut 0 arvostelu
  0/5
 • Lomatyyppi Matkan luonne
   Historia, Kaukomatka, Kiertomatka, Kulttuuri, Opastettu matka, Ruoka
  • Aktiviteettien määrä Kohtalaisesti
   3/8
  • Ryhmän koko Keskikokoinen ryhmä
   vähintään 15 lähtijää
  .

  Herkullisten nuudeleiden, kauniiden pyhäkköjen ja puistojen Fukuoka, Beppun kuuluisat kylpylät ja Nagasakin atomipommimuseo. Saken, sushin ja sumopainin kotimaa Japani on hurmaava sekoitus pitkää historiaa, upeaa kulttuuria ja nopeaa kehitystä.

   

  Kysy lisätietoja matkasta joko sähköpostilla osoitteesta info@xeniatours.fi tai soittamalla 045-269 8880 (Eliisa Siitonen), 040-825 9525 (Satu Myllys) tai 040-580 1726 (Eija Myllys).

  Tilaa matka joko suoraan nettikaupastamme, soittamalla meille tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla.

  Ilahdumme yhteydenotostasi!

  Mitä matkapaketti sisältää
  Mitä matkan hintaan sisältyy.
  • bussikuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle
  • Finnairin suorat lennot Helsinki-Fukuoka-Helsinki veroineen
  • kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen ohjelman mukaisesti
  • majoitukset ***/**** hotelleissa kahden hengen huoneissa aamiaisilla
  • lounaat ja/tai päivälliset ohjelma mukaisesti
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  Mitä matkan hintaan ei sisälly.

  Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 250 €. Yksin matkustavan on varauduttava maksamaan tämä lisämaksu.

  1. 1. matkapäivä 12.5 lauantai Lähtö matkalle

   Bussikuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle reittiä Savonlinna – Juva – Mikkeli – Kouvola. Finnairin suora lento Helsinki-Fukuoka (AY075) lähtee kello 16.30 ja saapuu perille seuraavana aamuna kello 8.00. Lentoaika on 9 tuntia ja 30 minuuttia. Lennon aikana tarjoillaan lämmin ateria ja aamiainen.

  2. 2. matkapäivä 13.5. sunnuntai Saapuminen Fukuokaan ja tärkeimmät nähtävyydet

   Bussi ja opas ovat meitä vastassa Fukuokassa. Teemme retken Fukuokan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Dazaifu Tenmangu -pyhäkössä, jossa on yli 12 neliökilometrin suuruisella alueella useita rakennuksia. Pyhäkön päähalli rakennettiin alun perin vuonna 905, ja nykyinen rakennus on vuodelta 1591. Pyhäkön alueella on kaksi lampea, silta ja aarrehuone. Pyhäkkö tunnetaan myös 6000 japaninaprikoosipuustaan. Syömme yhdessä lounasta. Käymme Kyushun kansallismuseossa, joka on vuonna 2005 avattu moderni rakennus. Museo esittelee Japanin menneisyyttä esihistoriasta 1800-luvun puoliväliin asti. Ajamme lopuksi Tenjiniin, joka on Länsi-Japanin suurimpia kaupallisia keskuksia. Alueella on satoja liikkeitä, ostoskeskuksia ja tavarataloja. Täältä voi myös ostaa Fukuokan kuuluisia nuudeleita. Majoitumme kaksi seuraavaa yötä Monterey La Soeur -hotellissa (****), joka sijaitsee vilkkaan Tenjinin alueen sydämessä. Loppu iltapäivä ja ilta ovat vapaa-aikaa tutustua Tenjiniin.

  3. 3. matkapäivä 14.5. maanantai Yanagawa-joki ja teehuone

   Hotellin aamiaisen jälkeen on mahdollista tutustua Fukuokaan omin päin tai lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle. Lähdemme paikallisjunalla Nishitetsu-Yanagawan asemalle, josta kävelemme venesatamaan. Teemme risteilyn Yanagawan kanavilla, joita reunustavat vehreät maisemat. Kanavat rakennettiin aikoinaan pitämään viholliset loitolla 1500-luvulla rakennetusta Yanagawan linnasta, jota kutsutaan Vesilinnaksi.

   Syömme lounasta paikallisessa ravintolassa. Palaamme Fukuokaan ja teemme kaupunkikierroksen julkisilla liikennevälineillä. Tutustumme Rakusuienin kauniiseen puutarhaan ja teehuoneeseen, jonka kuului rikkaalle kauppiasperheelle. Juomme puutarhassa vihreää teetä. Palaamme hotellille illansuussa. Retken hinta kun lähtijöitä on 5-10: 145 €/osallistuja ja 10 + lähtijää: 115 €/osallistuja.

  4. 4. matkapäivä 15.5. tiistai Nagasakin historialliset nähtävyydet

   Aamiaisen jälkeen lähdemme Nagasakiin. Perillä vierailemme Ouran katolisessa kirkossa, joka rakennettiin vuonna 1864. Kirkko on ensimmäinen Japanin kansallisaarteeksi nimetty länsimainen rakennus. Seuraavaksi käymme Glover Gardenin alueella, jonne ensimmäiset ulkomaalaiset kauppiaat asettuivat Japanissa. Nimensä alue sai skotlantilaisen liikemiehen Thomas Blake Gloverin mukaan. Rakennuksia pidetään Madame Butterfly -oopperan tapahtumapaikkoina. Kukkulalta on näköala Nagasakin satamaan.

   Syömme lounasta ja vierailemme Nagasaki Peace Park-puistossa. Se on rauhallinen alue, jossa muistetaan atomipommin tuhoja. Amerikkalaisten vuonna 1945 pudottama pommi tuhosi merkittävän osan kaupunkia ja tappoi kymmeniä tuhansia ihmisiä. Alue koostuu kahdesta puistosta ja Atomipommimuseosta, jossa vierailemme. Majoittuminen Jal City -hotelliin (***) Nagasakin keskustassa.

  5. 5. matkapäivä 16.5. keskiviikko Kumamoton linna ja Suizenji-puisto

   Aamiainen hotellissa. Tänään lähdemme kohti Kumamotoa. Matkaa tehdään bussilla ja autolautalla. Perillä syömme lounasta, teemme opastetun kiertoajelun ja vierailemme Kumamoton linnassa, joka on yksi kolmesta Japanin parhaimpana pidetystä linnasta. Vierailemme myös Suizenji-puistossa, joka on japanilaistyylinen maisemapuisto. Rikas perhe rakennutti sen 1600-luvulla esittämään Edon ja Kioton välillä kulkevan tien parhaita nähtävyyksiä. Mukana on jopa pienikokoinen Fuji-vuori. Majoittuminen Kumamoto Hotel Castle -hotellissa (****), joka sijaitsee linnan lähellä.

  6. 6. matkapäivä 17.5. torstai Aso-vuori ja Beppun kuumat lähteet

   Aamiaisen jälkeen ajamme kohti Aso-vuorta ja Beppua. Nousemme bussilla Ason kraaterin reunamille. Aso on Japanin suurin toimiva tulivuori ja samalla yksi maailman suurimmista. Lounas paikallisessa ravintolassa. Ajamme edelleen kohti Beppua, joka on Japanin kuuluisin kylpyläkaupunki ja tunnettu kuumavesilähteistään, hyörysaunoistaan sekä muta- ja hiekkahauteistaan. Majoitumme Suginoi Hanakan -hotelliin (****). Loppupäivä on vapaa-aikaa tutustua Beppuun. Illallinen hotellissa.

  7. 7. matkapäivä 18.5. perjantai Tutustuminen Beppuun ja hiekkahaude

   Aamiainen hotellissa. Lähdemme ihmettelemään Beppun kuumia lähteitä. Niiden vesi on liian kuumaa kylpemiseen, mutta ne ovat erikoisia ja monet ostavat lähteiden suolaa tai mutasaippuaa tuliaisiksi. Seuraavaksi käymme kokeilemassa lämpimiä hiekkakylpyjä. Pieni video hiekkakylvystä. Ajamme seuraavaksi Yufuiniin, jossa pidämme tauon kaupunkiin tutustumiselle ja ruokailulle. Päivän lopuksi palaamme takaisin Fukuokaan ja majoitumme jo tuttuun Monterey La Soeur -hotelliin.

  8. 8. matkapäivä 19.5. lauantai Kalligrafiaa, susheja tai vapaapäivä

   Tänään meillä on vapaapäivä. Voitte jatkaa kaupunkiin tutustumista ja tehdä ostoksia. Järjestämme halukkaille lisämaksullisen päiväohjelman, jossa on ensin japanilaisen kalligrafian oppitunti. Sen jälkeen teemme opettajan johdolla susheja, joita pääsemme myös syömään. Päivän lopuksi yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa.

  9. 9. matkapäivä 20.5. sunnuntai Kotimatka

   Varhainen aamiainen hotellilla. Lähdemme seitsemältä kohti lentokenttää. Finnairin suora lento (AY076) lähtee kello 10.00. Perillä Helsingissä olemme kello 14.25 samana päivänä. Bussikuljetus kotiin.

  Kiertomatkamme aikana majoitutaan kolmen ja neljän tähden hotelleissa, kahden hengen huoneissa, joiden hintaan kuuluu aamiainen.

  Fukuoka 4 yötä Monterey La Soeur -hotelli (****) tai vastaava

  Nagasaki Jal City -hotelli (***) tai vastaava

  Kumamoto Kumamoto Hotel Castle (****) tai vastaava

  Beppu Suginoi Hanakan (****) tai vastaava

   

   

  Japanin rahayksikkö on jeni, joka lyhennetään ¥. Jenistä käytetään myös kirjainyhdistelmää JPY. Setelit ovat arvoltaan 1000, 2000, 5000 ja 10000 jeniä. Yksi jeni on noin 134 euroa.

  Useat japanilaiset kaupat ottavat vastaan vain käteistä. Suuremmat tavaratalot hyväksyvät yleensä myös luottokortit. Japanin pankkiautomaatit eivät osaa lukea suomalaisia kortteja. Amerikkalaisten 7-Eleven -myymälöiden ja Citibankin automaatit hyväksyvät puolestaan Visa/Mastercard -nostot.

  Suomalainen saa olla maassa 90 päivää ilman viisumia. Voimassa oleva passi tarvitaan kaikilta matkustajilta.

  Arvio
  0/5

  Jätä kommenttisi

  Paketti Varatut päivämäärät Matkan tila Matkan tila Hinta Ilman kuljetuksia Hinta Sisältäen kuljetukset  
  12.5.2018 - 20.5.2018
  Vapaita paikkoja
  2925 
  2925