Hurtigruten-risteily 21.-27.8.2018

hinta 1145 

Tervetuloa Xenia Toursin matkassa ainutlaatuiselle Hurtigruten-risteilylle Hammerfestista Nesnaan. Laivamatkan aikana näet mm. Tromssan, Lofoottien saaret sekä henkeäsalpaavan Peikkovuonon. Maisemat vaihtuvat päivittäin: lumihuippuisia tuntureita, kirkasvetisiä vuonoja, pieniä kalastajakyliä, vilkkaita kaupunkeja ja kapeita salmia. Kaikkea tätä voit ihailla kiireettömästi laivan kannelta tai näköalaravintolasta. Tule mukaan kokemaan maailman kaunein merimatka!

Hurtigruten Wikipediassa:

Hurtigruten (suomeksi nopea reitti) on Norjan rannikkopaikkakuntia yhdistävä säännöllinen lauttareitti. Se perustettiin jo 1893 viikoittaisena höyrylaivayhteytenä Trondheimin ja Hammerfestin välille. Sitä laajennettiin valtion tuella 11 päivää kestäväksi matkaksi Bergenistä pohjoiseen Kirkkoniemeen ja takaisin. Mukaan tuli silloin myös uusia välietappeja.

 

 • Arvostelut 0 arvostelu
  0/5
 • Lomatyyppi Matkan luonne
   Kiertomatka, Laivamatka, Luonto, Opastettu matka
  • Aktiviteettien määrä Kohtalaisesti
   3/8
  • Ryhmän koko Keskikokoinen ryhmä
   vähintään 25 henkeä
  .

  Lähde Xenia Toursin matkassa ainutlaatuiselle Hurtigruten-risteilylle Hammerfestista Nesnaan. Hurtigruten on paras tapa kokea aito ja alkuperäinen Norja. Nautit ihanista ruokaelämyksistä ja upeista maisemista. Tule mukaan kokemaan maailman kaunein merimatka.

  Hurtigruten Wikipediassa:

  Nykyään reitillä on 35 pysähdyspaikkaa päätesatamat mukaan lukien. Hurtigruten on ollut monelle norjalaiselle rannikkopaikkakunnalle elintärkeä tavaroiden ja ihmisten kuljetustapa. Hurtigrutenin laivat liikennöivät jatkuvasti yli 2 000 kilometriä pitkää reittiä ympäri vuoden. Vuosittain reittiä käyttää lähes puoli miljoonaa matkustajaa: 440 000 matkustajaa vuonna 2000. Tavaraa kuljetetaan vuosittain satoja tuhansia tonneja. Nykyisin reitillä liikkuu myös paljon ulkomaisia turisteja.

  Laivat liikennöivät lähes poikkeuksetta, sääoloista riippumatta. Sään vaihtelut itse asiassa lisäävät retken eksotiikkaa. Peruutuksia kuitenkin tapahtuu, lähinnä syksy- ja talviaikana. Tällöin laiva saattaa myrskyssä jättää Vesisaaren ja Kirkkoniemen välisen osuuden ajamatta. Myös Stamsundin ja Svolværin osuus peruuntuu useamman kerran vuodessa. Silloin Hurtigruten ajaa Länsivuonon kaakkoisreunaa pitkin Bodøn ja Stokmarknesin välin ja jättää poikkeamatta LofooteillaStokmarknesissa sijaitsee Hurtigruten-museo.

  Kysy lisätietoja matkasta joko sähköpostilla osoitteesta info@xeniatours.fi tai soittamalla 040-580 1726 (Eija Myllys) tai 050-597 7565 (Satu Myllys).

  Tilaa matka joko suoraan nettikaupastamme, soittamalla meille tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla.

  Ilahdumme yhteydenotostasi!

  Mitä matkapaketti sisältää
  Mitä matkan hintaan sisältyy.
  • bussikuljetukset
  • hotellimajoitus (***/****) hotelleissa, 2 hengen huoneissa 3 yötä
  • puolihoito (Kempele, Hammerfest, Lycksele, Wasa Line)
  • buffetaamiaiset hotelleissa
  • 2 x lounas laivalla ja 2 x meriaamiainen laivalla
  • laivamatka Hammerfest-Nesna 2 hengen sisähytissä 2 yötä: sisähytti Polar inside hytti tai ulkohytti Polar, josta rajoitettu näkymä tai ei näkymää
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  Mitä matkan hintaan ei sisälly.

  Myymme mies- ja naispaikkoja, mutta yksin matkustavan tulee varautua maksamaan 1-hh-lisä, mikäli huonetoveria ei löydy. 

  Laivalla parempitasoinen hytti:

  • ulkohytti Polar outside hytti lisämaksu 120 €/hlö
  • ulkohytti Arctic superior hytti lisämaksu 160 €/hlö

  Mahdollisuus varata oma paikka bussissa koko matkan ajaksi:

  • ensimmäinen penkkirivi 150 €/paikka
  • toinen penkkirivi 75 € /paikka
  • muut paikat 30 €/paikka

  Huomioitavaa:

  Tällä matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Valuuttana on Norjan kruunu. Useimmat luottokortit käyvät maksuvälineenä (Visa, MasterCard, American Express ja Diners Club).

  Erityisruokavaliot, kuten esim. gluteeniton tai kasvisruoka on mahdollista järjestää, kun siitä kerrotaan varausta tehdessä.

   

   

  1. 1. matkapäivä 21.8. tiistai Kohti Kemiä

   Lähdemme aamulla matkaan Parikkalasta reittiä Savonlinna-Rantasalmi-Varkaus. Liityntäkuljetus myös Mikkelistä. Ajamme Keski-Suomen kautta Kempeleelle, missä syömme lounaan. Pidämme välillä kahvi- ja jaloittelutaukoja.

   Matka jatkuu Kemiin, jossa majoitus ***-hotellissa.

  2. 2. matkapäivä 22.8. keskiviikko Kittilä ja Levi

   Hotellin aamiaisen jälkeen matka jatkuu Rovaniemen kautta Kittilään, jossa majoitumme hotelli Kittilään (***).

  3. 3. matkapäivä 23.8. torstai  Alta ja Hammerfest

   Lähdemme aamiaiasen jälkeen ajamaan kohti Norjaa. Matkalla pysähdymme tauolle Sonkamuotkaan Sannan matkamuistomyymälä-kahvilaan. Matka jatkuu saamelaiskeskus Kautokeinon kautta Altaan, minne ajamme mahtavassa Rangdahl-joen kanjonissa. Altaan saavuttuamme poikkeamme katsomaan uutta Nordlys-katedraalia (suomeksi Revontuli), joka on vuonna 2013 valmistunut Altan uusin kirkko. Pidämme hieman vapaata aikaa Altan keskustassa, ennen kuin aloitamme matkamme kohti maailman pohjoisinta kaupunkia Hammerfestiä. Perillä majoittuminen Thon hotel Hammerfestiin (****). Päivällinen hotellissa.

    

  4. 4. matkapäivä 24.8. perjantai Kaupunkikierros Hammerfestissä, laivamatka alkaa

   Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme Hammerfestiin paikallisoppaan johdolla. Nousemme bussilla myös näköalapaikalle, josta voi hahmottaa hyvin kaupungin. Hurtigrutenin m/s Trollfjord -laiva lähtee Hammerfestista kello 12.45. Majoittuminen hytteihin ja perinteinen norjalainen buffetlounas laivalla.

   Laivalla on cafeteria ja baari, josta illalla saa pientä suolaista. Laivan ruokaravintolassa on 3 ruoka-lajin päivälliskattaus klo 18.30. Pöytävaraukset ja maksut laivalla. Puolenyön aikaan laiva saapuu Tromssaan, missä mahdollisuus lisämaksulliseen keskiyön konserttiin Jäämeren katedraalissa. Liput maksavat noin 70 € ja ne kannattaa varata etukäteen matkatilausta tehdessä.

  5. 5. matkapäivä 25.8. lauantai Lofootit ja Peikkovuono

   Buffetaamiainen laivalla kello 7.00-10.00. Meillä on edessämme kiireetön päivä aikaa nauttia Norjan rannikon huikeista vuono- ja tunturimaisemista. Nautimme perinteisen norjalaisen buffetlounaan laivan ravintolassa. Lofooteille saavuttaessa laiva poikkeaa jylhässä Peikkovuonossa. Svolvaeriin Lofooteille saavutaan kello 18.30. Mahdollisuus tehdä omatoiminen kävelyretki Svolvaerissa. Laiva jatkaa matkaa kello 20. Toinen yö laivalla.

  6. 6. matkapäivä 26.8. sunnuntai Nesna ja Lycksele

   Buffetaamiainen laivalla kello 7.00-10.00. Kiireetön aamupäivä laivalla. Saavumme Nesnaan kello 11.15, jonka jälkeen lähdemme ajamaan bussilla Mo i Ranan kautta Lyckseleen. Myöhään iltapäivällä majoitumme Lyckselessä hotelli Lapplandiin (****), missä mahdollisuus rentoutua hotellin kylpylässä. Päivällinen hotellissa.

  7. 7. matkapäivä 27.8. maanantai Uumaja-Vaasa laivamatka

   Aamiainen hotellissa. Matka jatkuu Uumajaan, mistä Wasa Linen laiva lähtee klo 11.45. Laivalla nautimme Saaristolaisbuffet-lounaan. Vaasaan saavumme kello 16.45, minkä jälkeen suuntaamme kohti kotia.

  Hotel Island, 3 tähden hotelli, osoite: Armula 9, 108 Reykjavík, Islanti

  Hotelli Kittilä (***)

  Tämä perheomisteinen hotelli sijaitsee Lapin maaseudulla, 15 minuutin ajomatkan päässä suositusta Levin hiihtokeskuksesta. Hotellin raikkaissa huoneissa on satelliitti-tv, oma kylpyhuone ja ilmainen WiFi. Hotellissa on sauna ja kuntokeskus.

   

  Thon Hotel Hammerfest (***)

  Hotelli sijaitsee sataman vieressä Hammerfestin keskustassa. Äänieristetyissä huoneissa on minibaari ja taulu-tv kaapelikanavilla. Monista huoneista on merinäköala. Hotellilla on ilmainen Wi-Fi, kuntosali ja suuri merinäköalaterassi.

   

  Hotell Lappland (****)

  Hotelli sijaitsee Ume-joen rannalla Lyckselessä. Hotellissa on kylpyläosasto, 3 ravintolaa ja yökerho. Huoneissa on istuinryhmä, tee- ja kahvinkeittovälineet sekä  taulu-tv, jossa on kaapelikavanat. Kylpyhuoneessa on hiustenkuivain.

  Paketti Varatut päivämäärät Matkan tila Matkan tila Hinta Ilman kuljetuksia Hinta Sisältäen kuljetukset  
  1.7.2018 - 6.7.2018
  Vapaita paikkoja
  1145 
  1145