Georgia, kiertomatka 6.-14.10.2018

hinta 1297 

Tule mukaan Kaukasuksen vuorten jylhiin maisemiin, jossa Eurooppa ja Aasia kohtaavat. Georgiassa on kauniita muinaisia kyliä, vaikuttavia luostareita ja vuosisatoja vanhoja kirkkoja. Valtio on maailman toiseksi vanhin kristillinen maa, jonka kirkkoja on UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Neuvostoliiton aika näkyy vierailulla Stalinin kotitalossa. Nykyinen pääkaupunki Tbilisi on moderni ja kiehtova suurkaupunki, jossa yhdistyy vivahteita niin Euroopasta kuin Lähi-Idästäkin. Matkan aikana maistelemme hyviä georgialaisia viinejä ja maukasta ruokaa.

 

 

 • Arvostelut 0 arvostelu
  0/5
 • Lomatyyppi Matkan luonne
   Historia, Kaukomatka, Kiertomatka, Kulttuuri, Luonto, Opastettu matka, Uskonnollinen matka
  • Aktiviteettien määrä Kohtalaisesti +
   4/8
  • Ryhmän koko Keskikokoinen ryhmä
   vähintään 20 henkeä
  .

  Tule mukaan Kaukasuksen vuorten jylhiin maisemiin, jossa Eurooppa ja Aasia kohtaavat. Georgiassa on kauniita muinaisia kyliä, vaikuttavia luostareita ja vuosisatoja vanhoja kirkkoja. Valtio on maailman toiseksi vanhin kristillinen maa, jonka kirkkoja on UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Neuvostoliiton aika näkyy vierailulla Stalinin kotitalossa. Nykyinen pääkaupunki Tbilisi on moderni ja kiehtova suurkaupunki, jossa yhdistyy vivahteita niin Euroopasta kuin Lähi-Idästäkin. Matkan aikana maistelemme hyviä georgialaisia viinejä ja maukasta ruokaa.

  Kysy lisätietoja matkasta joko sähköpostilla osoitteesta info@xeniatours.fi tai soittamalla 050-597 7565 (Satu Myllys) tai 040-580 1726 (Eija Myllys).

  Tilaa matka joko suoraan nettikaupastamme, soittamalla meille tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla.

  Ilahdumme yhteydenotostasi!

   

   

  Mitä matkapaketti sisältää
  Mitä matkan hintaan sisältyy.
  • bussikuljetukset Suomessa
  • lennot Ukrainan Airlines veroineen, väliasku Kiovassa
  • majoitus ***/**** hotelleissa ohjelman mukaisesti, jaetussa 2 hengen huoneessa mukavuuksilla ja aamiaisilla
  • kuljetukset ohjelman mukaisesti
  • englanninkielinen opas retkillä
  • pääsymaksut: kaapelihissi Narikalan linnoitukseen (1 suunta), Kansallismuseo, Vardzian luolakaupunki, Rabatin linnoitus ja Stalinin museo
  • ateriat ohjelman mukaisesti
  • ½ l pullo mineraalivettä/matkalainen retkillä päivittäin
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan, matkanjohtaja kääntää englanninkieliset opastukset suomeksi
  Mitä matkan hintaan ei sisälly.

  Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 296 €. Yksin matkustavan on varauduttava maksamaan 1-hh lisämaksu.

   

  1. 1. matkapäivä 6.10 lauantai Lähtöpäivä

   Bussikuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle reittiä Kerimäki-Savonlinna-Mikkeli-Ristiina-Kouvola. Ukrainan Airlinesin lento kello 16.10-1.35 Tbilisiin. Välilasku Kiovassa noin 3,5 h. Perillä majoittuminen keskustassa Old Meidan -hotellissa (***), jossa yövymme seuraavat 3 yötä.

  2. 2. matkapäivä 7.10 sunnuntai Tutustuminen Tbilisiin

   Myöhäisen hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kaupunkiin, joka sijaitsee Mtkvari-joen molemmin puolin. Teemme ensimmäiseksi kävelykierroksen kaupungin vanhimmassa osassa, joka sijaitsee Narikala-linnoituksen juurella. Vanha kaupunki on kiehtova kapeine katuineen ja kauniine taloineen. Käymme mm. Metekhi-kirkolla, Sionin katedraalilla, Rauhansillalla ja kaupungin vanhimmassa kirkossa Antšiskhatissa, joka on rakennettu 500-luvulla. Tutustumme yhteen vanhoista kylpylöistä, joka on rakennettu suoraan kuuman rikkivesilähteen päälle. Päätämme kierroksen Tbilisin pääkadulle, Rustavelille. Vierailemme Georgian kansallismuseossa, jonka aarteita ovat mm. muinaishistorian kokoelman kultaesineet. Yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa.

  3. 3. matkapäivä 8.10. maanantai Bodben luostari ja viinitila

   Aamiaisen jälkeen lähdemme vierailemaan Pyhän Ninon haudalla Bodben luostarissa. Pyhä Nino oli naisevankelista, joka toi kristinuskon Georgiaan. Luostarin vieressä on kaunis Sighnaghin kaupunki, josta on hienot näkymät Alazanin laaksoon. Teemme kierroksen kaupungissa ja jatkamme matkaan kylään, jossa tutustumme viininvalmistukseen Gurjaanin viinitilalla. Georgiassa on valmistettu viiniä jo 7 000 vuoden ajan. Erityisesti tämä alue on tunnettu viinitiloistaan ja vieraanvaraisuudestaan. Perinteinen valmistustapa on antaa rypälemehun käydä saviastioissa, jotka on kaivettu maahan. Syömme tilalla maalaislounasta. Iltapäivän päätteeksi palaamme Tbilisiin.

  4. 4. matkapäivä 9.10. tiistai Vanha pääkaupunki Mtsketa ja Borjomin luonnonpuisto

   Hotellin aamiaisen jälkeen pakkaamme laukut bussiin ja ajamme pidemmälle kauniisiin vuoristomaisemiin. Tutustumme Georgian vanhaan pääkaupunkiin Mtsketaan. Kristinuskosta tuli Georgian valtionuskonto vuonna 317, 14 vuotta Armenian jälkeen. Kirkot Mtskhetan kaupungin ympäristössä kuuluvat koko Georgian vanhimpiin ja merkittävimpiin, ja UNESCO on ottanut ne maailmanperintökohteiden listalle. Keskellä kaupungin vanhaa keskustaa kohoaa Svetitskhovelin katedraali, joka on yksi Georgian tärkeimmistä kirkoista ja kooltaan toiseksi suurin. Perimätiedon mukaan Kristuksen kaapu olisi haudattu kirkon alle. Alkuperäinen puukirkko 300-luvulta korvattiin sata vuotta myöhemmin kivikirkolla, jonka osia voi vielä nähdä nykyisen kirkon (1000-luvulta) rakenteissa. Katedraali oli omana aikanaan valtava. Se on kauniisti koristeltu sisältä ja ulkoa. Käymme Jvarin luostarissa, joka sijaitsee korkean kukkulan päällä. Täältä on kauniit näköalat Aragvi ja Mtkvari jokien yhtymäkohtaan. Ajamme Borjomin luonnonpuistoon, joka on tunnettu upeista maisemistaan ja lähteistään. Niiden vettä Romanovien tsaariperhe kävi juomassa, joten käymme mekin sitä maistelemassa. Seuraavat 2 yötä majoittuminen Akhaltikhessa Tiflis – hotellissa (***). Päivällinen hotellissa.

  5. 5. matkapäivä 10.10. keskiviikko Vardzian luolakaupunki ja Rabatin linnoitus

   Aamiainen hotellissa. Tänään teemme aikamatkan Georgian kultakauteen, jolloin maata hallitsi kuningatar Tamar. Vierailemme Vardzian luolakaupungissa (1100-luvulta), joka on vaikuttavimpia kultakauden paikkoja. Kaupungissa on useita kerroksia, joita lukuisat tunnelit yhdistävät. Syömme lounasta paikallisessa ravintolassa, joka on erikoistunut kalaruokiin. Ajamme takaisin Akhaltsikheen. Matkalla nähdään monia keskiaikaisia linnoituksia ja tähystystorneja, jotka kertovat suurista taisteluista. Käymme Akhaltsikhessa tutustumassa Rabatin keskiaikaiseen linnoitukseen, joka oli vuosisatoja alueen keskuksena. Loppu päivä on vapaa-aikaa kaupunkiin tutustumiselle.

  6. 6. matkapäivä 11.10. torstai Stalinin museo ja vuoristomaisemat

   Hotellin aamiaisen jälkeen pakkaamme laukut linja-autoon ja ajamme Josif Stalinin synnyinkaupunkiin Goriin. Stalinin kodin viereen rakennettiin vuonna 1957 museo vastikään kuolleen Neuvostoliiton johtajan kunniaksi. Georgian itsenäistyttyä Stalinin toimien kaunistelua on karsittu, ja näyttely kertoo myös puhdistuksista ja poliittisesta vainosta, vankileireistä ja sopimuksesta Hitlerin kanssa vuonna 1939. Ajamme sotilasmoottoritietä pitkin Ananurin linnoitukseen, joka on ehdolla Unescon maailmanperintälistalle. Sieltä jatkamme vuoristoon Gudaurin hiihtokeskukseen. Päivällinen ja yöpyminen Carpe Diem -hotellissa (****)

  7. 7. matkapäivä 12.10. perjantai Gergetin Pyhän kolminaisuuden kirkko Kazbegi-vuorella

   Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Stepantsmindan kylää, joka tunnettiin aiemmin nimellä Kazbegi. Vaihdamme kulkuneuvoksi nelivetoautot ja nousemme niillä Gergetin Pyhän kominaisuuden kirkolle. Paikka on Kazbegi-vuoren rinteillä. Itse vuori on 5047 m korkea, joten näköalat ovat huikeat. Ajamme takaisin Tbilisiin, jossa majoitus on tutussa Old Meidan -hotellissa. Illallinen Tbilisissä.

  8. 8. matkapäivä 13.10. lauantai Vapaapäivä Tbilisissä

   Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on varattu omille seikkailuille Tbilisissä, jossa riittää nähtävää. Lähistöllä sijaitsee esimerkiksi kansallisgalleria, joka esittelee georgialaisen taiteen parhaimmistoa. Kokoelmiin kuuluu mm. Niko Pirosmanin naivistisia teoksia. Jos sää suosii, voi käydä kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on entinen kuninkaallinen puutarha. Mikäli kaupungin kylpylät vetävät puoleensa, pääset hyvään seuraan: kuuluisat henkilöt, kuten Puškin ja Alexandre Dumas, ovat myös nauttineet kylpylän lämmöstä. Ruokapaikkoja ja kahviloita kaupungista löytyy monia, mikäli kaipaa taukoa. Illalla kokoonnumme yhteiselle jäähyväisillalliselle, jonka aikana pääsemme seuraamaan kansantanssiesitystä.

  9. 9. matkapäivä 14.10 sunnuntai Kotimatka

   Ukrainian Airlinesin lento Tbilisistä lähtee aamulla kello 4.35. Koneen vaihto Kiovassa hieman yli 2 tuntia, ja perillä Helsingissä olemme samana aamupäivänä kello 11.30. Bussikuljetus kotiin.

  Majoitus ***/**** – hotelleissa ohjelman mukaisesti.

  Yhden hengen huone 296 €.

  Paketti Varatut päivämäärät Matkan tila Matkan tila Hinta Ilman kuljetuksia Hinta Sisältäen kuljetukset  
  6.10.2018 - 14.10.2018
  Vapaita paikkoja
  1297 
  1297